V Česku vznikla nová informační platforma specializující se na ESG

autor: | 4. 01. 2023 | Blog

Kategorie: Blog
Témata:

V Česku vznikla informační platforma ESG Radar specializující se na témata udržitelnosti. Poskytuje důležité informace z byznysu, státních institucí i neziskových organizací. Cílí na všechny, kdo potřebují mít přehled o dění v oblasti udržitelnosti u nás i ve světě.

ESG Radar nabízí široký záběr přehledných a ověřených informací o dění v oblasti legislativy ESG, byznysu, neziskového sektoru i státní správy. Poskytuje aktuální informace formou tweetů, pravidelného mailingu nebo sektorových analýz.

Za ESG Radarem stojí tým Media Tenor a Impact Metrics, kteří se dlouhodobě věnují jak obsahovým analýzám médií, tak i udržitelnosti.

„ESG je téma, které hýbe byznysem i světem legislativy. Přestože před rokem málokdo věděl co je ESG, dnes je zde naopak přemíra nejrůznějších informací. Naším cílem je proto vybrat ty relevantní, informovat stručně a srozumitelně o všech aspektech problematiky udržitelnosti, na které stojí transformace české i světové ekonomiky,“ říká Pavel Herot z Media Tenoru.

Ohlasy z trhu nám ukázaly, že o kvalitní informace je zájem jak mezi podnikateli, kteří se s oblastí ESG teprve seznamují, neziskovkami, tak mezi profesionály v této oblasti. Pak už jsme hledali jen způsob, jak informace efektivně distribuovat,“ vysvětluje Martin Klofanda z Impact Metrics.

Jedním z nich je například Filip Gregor z organizace Frank Bold, který je zároveň členem Sustainability Reporting Board EFRAG.

ESG Radar mi přináší skutečně podstatné zprávy v přehledné formě. Ačkoliv se sám pohybuji v centru českého a evropského ESG dění, dozvídám se díky němu nové a velmi přínosné informace,” uvedl Gregor.

Tři služby 

ESG Radar v počátku nabídne tři typy informací.  Prvním je ESG Tweet dne. Jde o vybranou denní aktualitu a čtení na 3-5 minut. Tato služba je zdarma, stačí se zaregistrovat (tady můžeme dát link).

Další službou je ESG Týdenní výběr. Shrnutí nejdůležitějších zpráv týdne z domova, ze světa i z firem. Distribuce je e-mailem každý pátek, jde o čtení na 15 až 20 minut. Službu si můžete vyzkoušet na měsíc zdarma. Pro neziskovky je služba zdarma i poté, jinak za 990 Kč měsíčně či za zvýhodněné roční předplatné.

Třetí službou je ESG Sektorová analýza, která shrnuje dopady ESG podle oborů. V této analýze shrnujeme vývoj veřejné debaty, regulace či analýzu konkurence. Jde o čtení na 30 až 45 minut. Analýzu poskytujeme kvartálně či ročně podle dohody. Cena je individuální.

Společnost Impact Metrics s.r.o. vznikla v květnu roku 2021. Zabývá se analýzou ESG dat firem a institucí a jejich digitalizací. Media Tenor je výzkumnou společností specializující se na analýzu obsahu médií či monitoring médií. Na českém trhu působí od roku 1996.

ww.esgradar.cz

 

Zjistěte, jak podnikat udržitelně