Fair Venture je silnější díky spojení s Impact Metrics a vstupu investora

autor: | 16. 08. 2022 | Fair Venture

Kategorie: Fair Venture

Společnost Impact Factory získala investici z podfondu Finance investiční skupiny RSJ, která si v ní tímto zajistila 15% podíl. Impact Factory, s.r.o. se stala jediným vlastníkem společností Impact Metrics, s.r.o. a Fair Venture, s.r.o. Tím dochází k propojení obou společností, které působí v oblasti udržitelnosti několik let.

“Dává nám smysl investovat do projektů, které mají jasnou vizi a orientaci na produkt související s udržitelností středně velkých firem. Už nyní je řada společností, které vnímají udržitelnost jako příležitost a nečekají, až se z ní stane povinnost. Hledají adekvátní nástroje, které jim umožní pracovat s tzv. ESG daty a používat je při tvorbě firemních strategií”, říká za RSJ Investments Libor Winkler, její řídící partner.

Společnost Fair Venture nabízí konzultantské služby v oblasti ESG, které zahrnují pomoc s analýzou, vytvořením strategie udržitelnosti a tvorbou nefinančního reportu. Impact Metrics pracuje s ESG daty firem ve vybraných sektorech a jejich analýzou. Ve světě je běžné, že se analytické a konzultantské společnost spojují. Dokážou tím klientům nabídnout koncepčnější přístup a podporu při jejich transformaci k udržitelnosti.

 “Během podzimu představíme služby, které mají firmám pomoci s ESG. Chceme digitalizovat oblasti související s ESG daty u analýzy, strategie a reportingu. Cílem je vývoj nástroje pro řízení udržitelnosti ve firmách. Ten bude možné uplatnit napříč obory a trhy.” uvádí CEO nové firmy Dan Heuer.

Udržitelnost je v poslední době velké téma a řeší ji každým rokem více firem. „Obrací se na nás stále víc klientů, kteří potřebují s udržitelností pomoci. Nyní proto vedle inovací soustředíme síly zejména na posílení našeho týmu,“ doplňuje  Dan Heuer.

 Společnost Impact Metrics s.r.o. vznikla v květnu roku 2021. Zabývá se analýzou ESG dat firem a institucí a jejich digitalizací. Firma Fair Venture s.r.o. vznikla v roce 2018 a zaměřuje se na konzultační činnost v oblasti ESG a firemní udržitelnosti.

www.fairventure.cz

www.impactmetrics.cz

Investiční skupina RSJ, v jejímž čele stojí Libor Winkler, spravuje široké portfolio investic v České republice a zahraničí. Investuje do výstavby bytových i kancelářských budov a akvizic výnosových nemovitostí. V posledních letech stoupá počet investic do logistiky, resp. průmyslových areálů. Vysoký podíl na spravovaném majetku představují také investice do odvětví klíčových pro 21. století – informačních technologií, biotechnologií, zdravých potravin a life sciences.

www.rsj.com

Zjistěte, jak podnikat udržitelně